NonSense

"A fi" a fost intotdeauna o mare bataie de cap...

24 Aug

Prima parte din ce se va intampla

adaugat in General on 24.08.09

Dupa cum stie toata lumea care ma cunoaste, uber-talentata de Mua se pregateste pentru admiterea la Conservator, la sectia de canto clasic. Ceea ce nu toata lumea stie, dar probabil banuieste, e ca aproape sigur n-o sa intre, datorita unor motive diverse, pe care n-am de gand sa ma apuc sa le insir aici, fiindca ceea ce voi povesti cititorului se refera la o ..ahrrrrrrr... aventura amoroasa.

Ei bine, ieri Mua s-a dus sa-si repete piesele pe care o sa le cante la examen. Fusese o zi norocoasa pentru ea. Trebuie sa mentionez ca arata ca un iepure fatal, in sensul ca majoritatea masculilor pe care ii intalnise pe strada, in autobuz sau in metrou, ii aruncasera priviri pofticioase, ba chiar unul a ramas cu gura deschisa in momentul in care a vazut-o intrand in magazin si comandand guma cu aroma de pepene.

Dupa ce a terminat de cantat, Mua s-a urcat in masina profei de canto, langa profa de canto care conducea masina profei de canto, iar masina profei de canto, la volanul careia se afla chiar profa de canto, a inceput sa iasa usor din curtea liceului. In momentul acela Mua s-a uitat pe geam si imaginea pe care a vazut-o i-a sagetat inima. Era un baiat foarte dragut, care semana cu tipul ala din Spiderman, dar fara sa aiba vesnic intiparita pe fata expresia de prostie a acestuia.

Mua nu stia ce sa faca. Masina mergea inainte, inima ei ramasese pe loc. S-a dezmeticit abia pe la Unirii, cand a rugat pe profa s-o lase la metrou. Cuprinsa de o hotarare mai presus de vointa ei, a alergat la tramvai, s-a urcat in el, a coborat dupa o statie si s-a indreptat in pas grabit catre liceul pe care tocmai il parasise.

L-a mintit pe portat cum ca isi uitase partiturile si s-a intors dupa ele. Cu inima cat un purice, a asteptat ca bunul slujbas sa dea verdictul: 'Bine, du-te', dar degeaba: baiatul nu mai era nicaieri. In schimb, pe o banca in curte radeau de mama focului un grup de chinezi cu freze emo, uitandu-se pe furis la ea.

Abia atunci Mua si-a adus aminte ce cautau toti acolo: se tinea un masterclass. Da, ii spusese profa, dar nu se sinchisise prea tare. A intrat in scoala, cu gandul ca poate il va intalni pe cel cautat pe hol. Pe usile salilor atat de familiare ei erau lipite foi pe care scria: Practice Room - Flute, sau Practice Room - Cello, sau Practice Room - Piano. De undeva se auzea La Campanella de Liszt, si, cum Mua are o slabiciune pentru pianisti si pentru Liszt in acelasi timp, in acel moment a simtit ca s-ar fi putut indragosti de persoana care canta, cu conditia sa nu fi fost o fata sau un chinez.

Dar nimeni nu iesea din nici o Practice Room. Mua cobora scarile, hotarata sa plece acasa si se nu mai alerge dupa baieti ca o disperata, cand a vazut venind spre ea un tip in ai carui ochi a putut citi aceeasi privire pofticioasa de urs. Enervata si magulita in acelasi timp, a grabit pasul si a trecut pe langa el fara ca macar sa-l priveasca. Dar necunoscutul s-a oprit si i-a zis 'Hello', iar cum Mua o face mandra pe mama sa ori de cate ori are ocazia de a-si exersa bunele maniere , n-a avut decat sa raspunda la salut.

Tipul a inceput sa spuna ceva in germana, ceva din care am inteles vag ca ma intreba la ce cant.
'Oh, no, I'm not here for the masterclass.'
'Oh, you speak English? Great!'
'I graduated here', i-am zis eu, mandra sa-mi etalez vocabularul dobandit din filmele cu adolescenti.
I-am spus ca fac canto clasic.
'Oh, so you were the one I heard singing?'
'Oh, you've heard me?'
'Oh, yeah, you sing beautifully. Me, I'm a cellist.'
Nu intelegeam.
'Oh, you play the cello.'
Dupa vreun sfert de ora de conversatie alcatuita din replici care incepeau cu 'Oh', am facut schimb de numere de telefon. Am aflat ca il cheama Diego, e din Brazilia si locuieste la Londra.

'Would you like to hang out with us?' a lansat el invitatia.
'Yeah, I'd like to..I guess.'

Ramasese sa ma sune intr-o ora si sa iesim pe undeva. Eu, care cu greu deosebesc stanga de dreapta, care nu stiu sa ajung nicaieri decat cu metroul, care locuiesc, vai, prea departe de centru, m-am dat drept bucuresteanca atotstiutoare care este dispusa sa se aseze in fruntea cursantilor de la masterclass si sa le faca turul orasului, a doua zi. Pe deasupra, era aproape 9 seara, iar eu stiam inca din momentul in care acceptasem invitatia ca ai mei n-o sa ma lase plec iar de-acasa la 11 noaptea.

Asadar, o ora intreaga m-am chinuit sa gasesc o scuza credibila. Pana la urma am ajuns la concluzia ca o sa-i spun foarte clar si scurt 'I can't go out tonight anymore' si gata. A functionat. Am vorbit dupa aceea la telefon vrute si nevrute si a ramas ca ne intalnim sigur a doua zi, adica azi.

E dragut, dar dragut in stilul sud-american, ceea ce nu prea e genul meu; dar poate ca daca ma imprietenesc cu el, o sa ajung sa-l cunosc pe celalalt, pentru care am savarsit mareata fapta de a ma intoarce de la Unirii. Tocmai in acest scop i-am zis la telefon sa-si aduca si prietenii, dar a replicat ca prefera sa fim doar noi doi. Eh, nu-i nimic, cel putin am ocazia sa-mi exersez engleza. Una peste alta, intr-o jumatate de ora plec sa ma intalnesc cu el.

O sa va povestesc cum a fost.
     media: 0.00 din 0 voturi

1 comentarii

Comentarii la “Prima parte din ce se va intampla“

  1. Inanna Inanna a spus:

    Tua nu mai zice nimic? Crăp de curiozitate ca un peşte-balon hiperumflat. :-"


Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe

Beautiful singles in your area. Meet them now!