NonSense

"A fi" a fost intotdeauna o mare bataie de cap...

28 Jul

Despre admiterea (mea) la jurnalism

adaugat in General on 28.07.09

Cand am intrat in sala de examen, tremuram de emotie. Cand am iesit, radeam de una singura. Si lucrul asta n-avea nici cea mai mica legatura cu ce scrisesem in lucrare. Dar sa explic.

Cu cinci minute inainte sa li se dea subiectele, candidatilor li s-a acordat ultima sansa de a merge la toaleta. Cum sunt un gandac stilat, cu oroare de inghesuiala si de bataile violente in usa, peste care trebuie sa urli 'ocupat' ca sa fii lasat in pace, desi e clar ca asta e insasi semnificatia usii inchise, nu am profitat de sansa, mizand pe bunul-simt al corpului meu si pe faptul ca va intelege ca n-am timp de asa ceva la examen.

La cateva minute dupa ce fusesera impartite subiectele, am tras concluzia ca nu e bine sa te increzi in nimeni si in nimic; intre intrebarile de la partea de lexic si vocabular isi faceau loc zeci de senzatii, amplificate de observatiile ca 1) supraveghetorii erau de sex masculin si 2) un candidat nu poate merge la toaleta in timpul examenului decat insotit de unul dintre supraveghetori .

Dar cum sunt fata desteapta, am gasit rapid o modalitate de a-mi ameliora situatia. O analiza atenta mi-a relevat faptul ca pantalonii foarte stransi cu care eram imbracata constituiau un factor major de amplificare a crizei, asa ca mi-am desfacut nasturele si fermoarul, asigurandu-ma ca sunt la adapost de privirile celorlati.

Da, era alta viata. Spiritul meu zburda, fericit ca reusise sa insele nevoile trupului.

Cand s-au scurs cele trei ore pe care le aveam la dispozitie (apropo, mi s-a parut cam scurt timpul, raportat la cerinte), mi-am luat legitimatia, pixurile, foile de examen si sticla cu apa ( care, va inchipuiti, imi fusese complet inutila) si am inceput sa cobor tacticoasa din spatele amifteatrului pana aproape de catedra, ca sa predau lucrarea. Eram fericita ca terminasem, ma simteam, fara sa stiu de ce, foarte libera si, mai presus de toate, incredibil de sexy.

Pana in momentul in care am realizat ca uitasem sa inchid nasturele de la pantalonii mei cu talie foarte joasa, ca, in cele trei ore, fermoarul se deschisese complet, ca unul din studentii-supraveghetori se holba la mine si ca cele o mie de obiecte pe care le aveam in mana nu aveau sa ma ajute sa ma inchei rapid.

In mod normal m-as fi simtit foarte penibil; dar, cum sunt o fiinta ciudata, care vede partea amuzanta in aproape orice, chiar daca ea este cea de care se rade, m-am intors cu spatele, am rezolvat problema si am zambit.

Ooook, recunosc ca m-am simtit si un pic penibil. In schimb, intamplarea m-a facut sa realizez cat de stresata fusesem in timpul examenului si m-a destins. M-a destins atat de tare, incat vreo doua fete s-au uitat ciudat la mine, vazand ca mergeam pe hol razand de una singura. 'Nu-i nimic', mi-am zis, 'nu-i nimic ca m-am facut de ras in fata tuturor, oricum n-o sa intru la facultatea asta.'

Maine ma duc sa ma inmatriculez.
     media: 0.00 din 0 voturi

2 comentarii

27 Jul

Sunt studenta, bre!

adaugat in General on 27.07.09

Mua este acum [aproape] oficial studenta. Si-a stors creierasii, si-a chinuit inteligenta si a intrat la buget la trei facultati. Ma rog, partea cu 'si-a stors creierasii si si si-a chinuit inteligenta' e doar asa, ca sa dea bine, pentru ca de fapt, Mua trebuie sa recunoasca ca s-a dus la toate admiterile cu degetelu' in gura, ca sa vada si ea cum e p-acolo si pentru motive de 'poate cine stie, intru'. Asta nu-i va stirbi insa deloc prestigiul, ba chiar il va creste, rezultand din cele spuse anterior ca este desteapta si ca daca mai punea mana sa invete/ lucreze cate ceva, mama-mama ce desteapta ar fi putut sa fie.

Ea e de fapt artista, cum bine stiti/ati aflat acum si scopul ei in viata e sa intre la Conservator [Facultatea de Muzica, pentru aia care n-au habar de nimic], dar cum n-a avut grija sa-si ascuta pila necesara netezirii drumului catre destinul de studenta conservatorista [pana si din constructia frazei se vede ce dăşteaptă sunt, ha!] e extrem de foarte si mai mult decat posibil sa nu intre. Tocmai de-asta a executat planul cu 'dau la mai multe facultati, poate intru si eu naibii undeva, ca sa nu stau un an pe bara daca pic la Conservator'.
Si a intrat asa:

1. La Drept - unde nu prea se astepta sa intre, la cat de greu a fost examenul si avand in vedere ca a citit dictionarul de neologisme in cele trei zile dinainte de examen si in capul ei se crease o mare harababura la capitolul 'lexic si vocabular'
2. La Limbi Straine - unde iarasi nu se astepta sa intre, pentru ca habar n-avea cum aratau subiectele inainte de examen, nu mai facuse traduceri de nici nu mai tinea minte de cand si pentru ca in timpul examenului statea cu pixul in gura incercand sa-si aduca aminte 'cum se zice la aia..'
3. La Jurnalism si Stiintele Comunicarii - unde a scris o mare aberatie la compunerea cu croaziera (de fapt, la tema asta nu prea reusesc sa-mi dau seama cum s-ar fi putut sa nu scrii aberatii - 'hmm, ia sa-mi aduc aminte cum a fost ultima croaziera in care am fost.. oh, stai, n-am fost niciodata'), compunere care sigur ar fi fost un material bun de extras perle

Ei bine, la astea trei Mua a intrat la buget. A mai intrat si la una cu dosar, si anume la Istorie, la Relatii Internationale si Studii Europene (RISE), dar la taxa, ca de, sunt multi tocilari pe lumea asta care au avut medii mai mari de 9,85 la bac.

Acu' problema e ca nu stiu ce sa aleg. O sa ma duc sa ma inmatriculez la doua, you know, just in case, sa fie acolo si ma mai gandesc eu pana la toamna ce fac, mai ales dupa ce vad daca intru si la Conservator. Plus ca trebuie sa ma gandesc ca, daca aleg doua, ar trebui sa ma hotarasc la care dintre ele sa platesc taxa...bleah, ce de bataie de cap!
My Ballot Box

Voi ce facultate ati alege?
View Results

     media: 0.00 din 0 voturi

3 comentarii

Beautiful singles in your area. Meet them now!