NonSense

"A fi" a fost intotdeauna o mare bataie de cap...

07 Jul

Vai de şcoala noastră!

adaugat in Scoala on 07.07.07

M-am intalnit in tramvai cu fosta mea profă de mate din generală, care e o persoană foarte drăguţă şi de treabă. Ştiu, ştiu, "profă de mate" si "drăguţă" în aceeaşi propoziţie sună antitetic; dar ce ziceţi de "profă de mate" şi "rockeritză"? Aţi mai auzit aşa ceva? Aşa era profa dintr-a noua.
Asta cu care m-am întâlnit ieri nu e rockeriţă, da' e oricum, o tanti foarte simpatică. După obişnuitele "Ce faci? - Bine. - Ce bine arăţi! - Şi dumneavostră! ce fac mama, tata şi restul? etc etc" am discutat despre examenul de capacitate şi de bac.

Mua: A mai luat cineva 10 la matematică aşa ca mine?

Da, ştiu că mă dau mare.
Continuăm.

După ce am aflat cu dezamăgire că a existat un băiat care a luat 10 la capacitate la mate, deci mi-a egalat performanţele - da, ştiu că mă dau mare - am mai aflat ceva interesant. Că orice lucrare neştampilată de supraveghetor nu este luată în considerare la corectură. Deci din cauza asta am luat eu 9,45 la istorie, acum doi ani, pentru că nenea ăla, fir-ar el să fie, când l-am atenţionat că nu mi-a ştampilat a doua foaie de examen, pe care scrisesem unul dintre subiecte, a zis că "n-are nimic". Până la urmă chiar "n-are nimic", n-are rost să mai dezgrop potcoave de cai morţi, am avut media 9,87 - da, ştiu că mă dau mare - şi am luat admiterea la actorie cu 10 - da, ştiu că mă dau mare!

În fine, când am început articolaşul nu aveam intenţia să-mi etalez rezultatele şcolare. Las la o parte faptul că sistemul ăsta cu variante e cea mai idioată chestie posibilă concepută de nişte minţi sadice şi inventive în descoperirea de metode eficiente pentru chinuirea Copilului, pentru că toţi ştiţi asta. Voiam să vă povestesc că doamna asta profesoară e directoare la o şcoală micuţă de provincie, ceea ce este bineînţeles o destul de mare bătaie de cap. De curând a primit nişte fonduri pentru laboratorul de chimie - vreo 30 de milioane . Deştepţii ăia care i-au dat banii, nu s-au gândit că în primul rând şcoala nu are laborator de chimie, pentru că nu e spaţiu! Şi ce e de-a dreptul aberant, e că dacă nu foloseşte banii ca să cumpere ustensile pentru laborator, îi pierde. Deci dacă oamenii ăia din şcoala, directorul, Consiliul şi cine o mai fi p-acolo, găsesc de cuviinţă să cumpere mături de 30 de milioane, pentru că, io ştiu, ar fi mai folositor, nu au cum. Trebuie să cumpere sticle, site şi alte alea de care cine ştie prin ce dulap o să se aleagă praful.
Bine că nu le-au dat fonduri pentru laboratorul de astronomie...
     media: 5.00 din 1 vot

0 comentarii


Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe

Beautiful singles in your area. Meet them now!