NonSense

"A fi" a fost intotdeauna o mare bataie de cap...

16 May

Fantome, Varcolaci si Zombie

adaugat in Scoala on 16.05.07

N-as mai vrea sa scriu nimic despre scoala, ca nu vreau sa patesc ca Ariel, sa ma dea astia afara, dar de aici imi vin cele mai multe subiecte. Vreau sa va povestesc despre fantoma care cica bantuie pe la noi prin scoala... au fost auzite zgomote suspecte in sala de sport la miezul noptii (intrebarea e cine naiba a stat la 12 noaptea in liceu ca sa asculte??) si in diverse alte locatii etc etc - eu cam banuiesc adevarata sursa a zgomotelor, insa am sa v-o dezvalui mai tarziu; in orice caz, cert e ca s-a dezlantuit o adevarata cascada de povesti si povestioare si fantoma a devenit un fel de mit.
In fine, intr-una din zile eu si colega mea A. (care o sa mai apara in posturi viitoare) ne-am strans catrafusele si am hotarat sa chiulim de la geografie. Si am mers in cel mai sigur loc din scoala: la mansarda, pe scari, unde nu te intreaba nimeni ce cauti acolo, dar, ca dezavantaj, trebuie sa fii tare de nervi si sa fii in stare sa suporti o ora intreaga cate 4-5 melodii suprapuse care se aud in jur din salile unde se repeta la diverse instrumente. Insa am avut ghinion, pentru ca era pe acolo profesoara mea de canto, care din cand in cand vorbeste cu tata la telefon si sigur i-ar fi spus ca m-a vazut chiulind. Asa ca am coborat la sala de euritmie; ne-am scos cartile de geografie si le-am pus sub fund, ca sa nu ne fie rece si ne-am asezat pe trepte. Dupa vreo cinci minute am auzit zgomot in sala: "Shit, vine profa!" - am tulit-o rapid pe scari. Liniste cateva secunde, apoi un pian de undeva de foarte aproape a inceput sa cante... tip... tip tip tip...tip...tip...suspans... N-am mai auzit in viata mea melodia aia, parca era desprinsa dintr-un horror! Eram cu sufletul la gura, de jos se auzeau pasi, pianul canta din ce in ce mai tare si deodata o usa chiar in spate nostru s-a deschis. Am tipat cat ne tinea gura; nici daca ar fi fost de-adevaratelea fantoma lui Lipatti nu ne-am fi speriat mai tare - si aveam si de ce. In fata mea vedeam unul dintre cele mai scary specimene de profesori pe care l-am intalnit vreodata: cred ca avea cel putin un metru latime, ocupa tot holul taindu-ne retragerea, la ochi avea doua capace de borcan - mi-am dat seama ca aia erau ochelarii, si vocea semana cu a unei sirene (de politie, nu d-aia cu coada de peste).
- Ce cautati aici? racni ea.
- Pai...
- Pai ce? Las' ca stiu eu ca voi... voi veniti mereu aici si faceti galagie si imi mazgaliti peretii si usile!
- Nu noi...
- Atata nesimtire e inadmisibila!! Cum il cheama pe dirigintele vostru?
N-am asteptat mai mult. Am luat-o la fuga cat am putut... razand in hohote. De-atunci chiulim numai la mansarda. Eeeh si pun pariu ca va intrebati ce legatura are titlul cu ce ati citit pana acum - bineinteles, daca ati avut suficienta rabdare sa ajungeti pana aici. And now the mistery will be revealed: scoala nu e bantuita de fantome; adevaratii monstri sunt unii profesori care au uitat cum erau cand erau elevi si acum "sug sangele poporului" ca niste "bampiri" ce sunt.
Varcolacii si Zombie sunt profesorii care vin la scoala doar pentru amaratul de salariu pe care-l primesc, care si-au gresit meseria, care nu iubesc copiii si nu sunt in stare sa-i inteleaga, carora daca li s-ar face o testare psihologica cu greu ar putea sa o treaca. Si nu sunt putini.
Daca asta este modelul de educatie pe care trebuie sa-l urmez, atunci prefer sa raman un copil "needucat"; nu vreau sa-mi modelati personalitatea, dragi profesori, fiindca nu vreau sa ajung asa cum sunteti voi: incuiati, mediocri si inumani.
Categoric, exista si exceptii; exista si profesori care isi exercita cu drag profesia, dar sunt rari; am avut norocul sa intalnesc si oameni de genul asta, altfel poate n-as mai scrie acum nimic pentru ca nu mi-as fi dat seama cat de anapoda e invatamantul in zilele noastre.
     media: 5.00 din 4 voturi

0 comentarii

Nu sunt permise comentarii

Beautiful singles in your area. Meet them now!